Sulforafanul din broccoli: Apărătorul sistemului imunitar

Broccoli este fără îndoială una dintre legumele campioane la conținutul de antioxidanți. Cu siguranță ai citit despre proprietățile antioxidante ale acestei legume, despre proprietățile antitumorale, antimicrobiene și regenerante remarcabile. Dar știi cui i se datorează aceste proprietăți? Sulforafanului, o substanță naturală regăsită în cantități mari nu doar în broccoli, ci și în conopidă.

Antioxidant și detoxifiant puternic

Neutralizarea multor substanțe toxice introduse în organism pe cale digestivă sau respiratorie și protecția țesuturilor față de acțiunea nocivă a stresului oxidativ sunt printre principalele beneficii pe care sulforafanul o aduce organismului nostru. Acțiunea sa antioxidantă este susținută și de conținutul mare de betacaroten, precum și de zinc, seleniu și vitamina C.

Sulforafanul și combaterea Helicobacter pylori

Un studiu japonez a arătat că sulforafanul din broccoli are o eficiență deosebită în combaterea infecției cu Helicobacter pylori, care provoacă tulburări digestive foarte neplăcute și chiar ulcer și gastrită. Consumul de broccoli poate reduce nivelul HpSA (un test de antigen pentru Helicobacter pylori din materiile fecale) cu aproximativ 40%, iar nivelul inflamației și al efectelor secundare ale infecției sunt de asemenea reduse. Helicobacter pylori reprezintă un factor major de risc pentru cancerul gastric, iar cercetătorii cred că broccoli poate scădea substanțial acest risc.

Broccoli, implicat în detoxifierea ficatului

La fel ca în cazul altor superalimente, cercetătorii nu au descifrat încă complet modul în care broccoli are aceste efecte antitumorale și detoxifiante. Totuși se știe că sulforafanul este principala substanță activă din broccoli implicată în activitatea enzimelor fazei a II-a de detoxifiere, atât în ficat, cât și în plămâni. De asemenea scade capacitatea de multiplicare și regenerare a mai multor tipuri de celule tumorale, în mod particular cancerul de colon.

În 2012, cercetările de la Linus Pauling Institute au arătat că sulforafanul reglează funcționarea și diviziunea celulelor și împiedică în bună măsură dereglările care stau la baza dezvoltării celulelor tumorale. Aceste efecte pot ajuta semnificativ și în prevenirea și tratamentul unor afecțiuni neurodegenerative, cardiovasculare și ale sistemului imunitar, susțin cercetătorii în materialul publicat în revista Clinica Epigenetics. Iar Baylor College of Medicine a anunțat rezultate semnificative ale sulforafanului în distrugerea, respectiv diminuarea proliferării celulelor canceroase în leucemia limfoblastică, fără a afecta și celulele sănătoase. Aceste rezultate s-au obținut în urma administrării unui concentrat de broccoli. Un alt studiu de laborator (Ohio State University, publicat în Clinical Cancer Research) a indicat o acțiune distructivă a sulforafanului asupra celulelor tumorale în cancerul la sân.

ColonHelp Detox Forte, pentru o detoxifiere de nota 10!

ColonHelp Detox Forte conține nu doar sulforafan și alte substanțe active din broccoli, ci și numeroși alți nutrienți, antioxidanți și substanțe active 100% naturale, care acționează sinergic în organism și susțin procesele de detoxifiere și regenerare intestinală și hepatică. Toxinele, reziduurile metabolice și alergenii care tranzitează sistemul digestiv declanșează și întrețin un număr foarte mare de afecțiuni acute și cronice.

Încearcă o cură de detoxifiere cu ColonHelp Detox Forte și regenerare a mucoasei și florei intestinale și observă efectele benefice!

colonhelp detox forte
Articolul anterior
Detoxifiere eficientă? Alege verde: chlorella, broccoli, orz!
Articolul următor
Enzimele digestive – lucrători neobosiți pentru o digestie perfectă

7 comentarii. Leave new

 • Buna ziua!Eu momentan folosesc ColonHelp de care sunt foarte multumita. Dar citind mai multe despre noul produs ColonHelp Detox Forte as vrea sa il incerc si pe acesta. Sa le iau in paralel cred ca este prea mult, dar dupa ce termin cura cu ColonHelp pot sa fac o cura cu noul produs?

 • @Daniela: Puteti lua cele doua produse in paralel sau le puteti alterna. ColonHelp clasic si ColonHelp Detox Forte se completeaza si se combina foarte bine in curele de detoxifiere.

 • Tanase Tudor
  20 iunie 2013 1:35 pm

  Foarte interesant ceea ce spuneti dvs despre brocoli. Eu nu prea consum in stare naturala aceasta leguma si am H. pylori. O sa sun pentru o comanda de 1 flacon de Detox Forte pentru inceput. Sper sa-mi faca bine!

 • E la fel de bun brocoli congelat ca si cel proaspat? Isi pastreaza proprietatile si congelat? Cu ce se asociaza foarte bine in dieta?

 • @Carmencita: Congelarea este una dintre cele mai bune metode de conservare, alimentele congelate pastrandu-si proprietatile nutritive. Broccoli se combina foarte bine cu proteine de origine animala sau cu oricare alte legume.

 • Multumesc Alina. M-am obisnuit in timp sa consum brocoli, la inceput nici nu stiam cum sa-l gatesc. Am facut ultima data o placinta cu brocoli!!:) Da, am inlocuit spanacul cu brocoli..am amestecat cu ou si branza telemea..fff bun. Sper ca v-am facut pofta!

 • Am citit ca floarea de broccoli o contine ColonHelp Detox Forte! As vrea sa incerc si eu produsul.

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.